sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Siirtolapuutarhamökki sisältä

Monta kukkaa on kukkinut siitä, kun viimeksi otin kuva meidän mökistä sisältä. Moni on niitä tässä toivonut ja syy miksi en ole ehtinyt juuri mökkiä sisältä tänä keväänä kuvailemaan on ollut se, että se on ollut aika varastokunnossa. Ei vain vähän sekaisin, vaan niinkuin oikeasti sekaisin! Olemme tehneet ulkona töitä päivät pitkät maaliskuusta kesäkuuhun, lähinnä viikonloppuisin ja vedetkin tulivat vasta vappuna. Mökkiä ei ole miellyttävä siivota jos ei ole tarpeaksi lämmin ja itse koen, että siirtolapuutarhamökin siivoaminen on zen-toimenpide, jossa miehen ja lapsen on hyvä olla pois alta. Tänä viikonloppuna minulla oli rauhassa siivoamiseen mahdollisuus ja ehdin hiukan kuvatakin, koska ihana lapseni ei vaatinut huomiotani tai ihana mieheni ei ravannut sisällä etsien mutteria, poraa, vasaraa tai saanut haavaa sormeensa. Tässä otteita siitä, miltä meidän mökillä näyttää.

Mökin sohvapöytä on 1800-luvun talonpoikaishuonekalu mieheni kotitilalta. Anoppi on pöydän jalat katkaissut ja hioimme sen lohjenneita maaleja. Tuollainen ihanuus siitä sitten tuli. Sohva on mökin vanhojen asukkaiden. Saimme sen kaupan mukana. Koska se oli loistava sohva, mutta hiukan väärän värinen, niin ostin siihen Ellokselta päällisen alennuksesta ja tuollainen siitä sitten tuli. Myös kaunis kattolamppu on entisten omistajien aarteita, jotka saatin mökin kaupan mukana. Matto on lapsemme vanha lastenhuoneen matto. Liilalamppu, jossa lasinen runko on Ikeasta. Tämä ihana emalikuppi oli kirpputorilöytö Arabianrannan Kierrätyskeskuksesta. Hinta 0,50 euroa! Siihen oman maan lähes kuihtuvat kukat ja taian omainen kuva on valmis. 

Korihatut on puutarhurin vakiovaruste. Osa on vanhoja, jo entisten omistajien somisteita ja osa mökille haalittuja. Pyöreä peili on pari kesää sitten Pentik -kaupasta hankittu ihanuus.

Kolme ihanaa kukkataulua on tuliaisia meidän Pariisin matkaltamme. Puutarhuri Pariisissa -bloggauksen voit lukea täältä. Kello on yllärilöytö Ikeasta parilla eurolla, kuten myös raamit kuviin. Tämä ihana arkku on työystävältäni hankittu perintöarkku. Laittoi sähköpostia toimistolle yhtenä päivänä, että perintöarkku myytävänä. No se oli kuin meille tehty. Kysyin, että mitä olette siinä säilyttäneet. Olivat säilyttäneet levyjä. No niitähän mekin, koska meidän mökillä on levyjä monta sataa kappaletta. Kesä menee aina niitä kuunnellessa. 


Mitä mieltä olet meidän mökistä? 5 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Melläkin on noita levyjä vaikka mieten paljon. Vaikka nyt on tilaa vähän eikä soitinta ole, mun vanha hajosi, en niistä raaskinut luopua...ostan viellä uuden soittimen..:)

Sussi kirjoitti...

kauniilta näyttää!

Between kirjoitti...

Juuri noin romanttista siirtolapuutarhamökissä pitääkin olla.

Tiina kirjoitti...

Kivan raikasta teillä, ja nuo kattopalkitkin on hienot!

Tallu kirjoitti...

Ihanat värit mökissänne. Ja tuo arkku on todella kaunis. Löytäisi vaan jostain tuollaisen, ostaisin heti :). Hyvää kesän jatkoa!