sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

PUUTARHURI PARIISISSA

Olin mieheni kanssa ensimmäistä kertaa
Pariisissa juhlistamassa syntymäpäiviäni helmikuussa. Pariisissa olin ensimmäistä kertaa ja olihan se inspiroiva kaupunki! Blogissani tullaankin näkemään kevään ja kesän aikana juttuja, joiden inspiraatio ja ideat ovat juuri tältä matkalta lähtöisin. 

Löysin Pariisista uuden sykkeen kevääseen, joten
alla minun vinkit Pariisin matkustavalle.


Ennen matkalle lähtöä tutustun uuteen matkakohteeseen
aina perusteellisesti netin kautta ja matkalle mukaan lataan
applikaatioita, jotka helpottavat matkaa.

Tälläkin kertaa iPhone puhelimeen tuli ladattua palkitun Spottedbylocals.com -matkailusivuston Pariisi applikaatio. 
Spottedbylocals -sivuston idea on paras mahdollinen: valitut bloggaajat, eli spottaajat kirjoittavat omista suosikkikohteistaan kaupungissa, jossa asuvat. Sivusto on ilmainen, mutta applikaatio maksaa muutaman euron. Hyvää applikaatiossa on se, että se ei käytä 3G -verkkoa kun kartta on käytössäsi ja kartta näyttää GPS:n avulla missä olet! Lisäksi kohteet ovat aina enemmän tai vähemmän päivitettyjä, kuin kolme vuotta sitten painetut matkaoppaat. Olen itse ollut kyseisen sivuston spottaaja Helsingissä usean vuoden ajan, mutta lopetin parin vuoden jälkeen kun tämä puutarha astui kuvioihin! Suosittelen siis! Pariisi on ihan hurjan suuri kaupunki ja kävely on parasta, mitä Pariisissa voi tehdä. 

Mielestäni kävelyn kannalta Pariisin yksi kaunein kävelyreitti oli aloittaa kävely Q St-Michel kadulta, ja jatkaa sitten suoraan Q de Montebello -katua aina Q St-Bernard -kadulle asti, jossa sijaitsee Institut du Monde Arabe, joka tarjosi muutaman hienon syyn käydä tutustumassa tuohon vähemmän tunnettuun kohteeseen. Kohteen löysin muuten juuri Spottedbylocals.com -sivustolta.

  Matkan varrella ohitimme Dotre Dame -kirkon. Matkan varrella oli kymmenittäin viehättäviä kojuja myyden juuri niin viehettävää Pariisilaista "taidetta" kuin kuvitella sattaa! Yllä olevessa kuvassa yksi tällainen koju ja kauniita vanhanaikaisia kukkapiirrustuksia. Lähes kaikki kojut olivat täynnä kauniita kukka- tai eläinaiheisia piirrustuksia. 
Kolme tällaista kukkapiirrustusta tarttui tietenkin minunkin mukaan ja kesällä ne tulevat mökin seinälle kehystettyinä. Piirrustusten hinta tippui yli kymmenen euroa, kun olimme kävelleet kadun päähän ja pois suurimmasta turistirysästä eli kirkon kohdalta. Meidän mökin seinätila on vain rajoitettu, joten se esti minua ostamasta näitä ihanuuksia enempää!


Syy oikeastaan miksi päädyimme kävelemään Q St-Michel ja Q de Montebello -katuja oli oikeastaan legendaarinen kirjakauppa nimeltä Shakespeare & Company. Olen kirjojen suuri ystävä ja mikäli kirjallisuus tai lukeminen kiinnostaa vähääkään ja olet matkalla Pariisiin niin suosittelen tätä kohdetta!

Mikäli et ole kirjojen ystävä, niin suosittelen paikkaa ihan fiiliksenkin takia. En hehkuta liikaa, mutta kirjakauppa on niin erikoinen paikka, ettei sisällä saaanut edes valokuvata. Vietimme kaupassa noin 2 tuntia, joka kertoo sen viehätyksestä jo sinäänsä!


 Kirjakaupan jälkeen ja ohitettuamme Notre Damen sekä suurimman osan viehättävistä kojuista päädyimme Rakkauden sillalle, eli Le Pont des Arts jonka kaiteisiin rakastavaiset lukitsevat lukon rakkauden merkiksi. Viikko sen jälkeen kun palasimme kotiin luin uutisista, että Pariisin kaupunki oli poistanut kaikki lukot sillan kaiteista. Syynä tähän oli se, että lukot painoivat niin paljon, että se oli vaaraksi sillalle. Silta oli kyllä vaikuttava näky kaikkine lukkoineen, joiden vieressä nuoret ja vanhat suutelivat sekä ikuistivat rakkautensa.


 Kävelyreittimme Pariisissa päätyi siis Institut du Monde Arabe -talolle (kuva yllä), jonka katolta oli huikat näkymät Dotre Dame -kirkolle, yli Seinen sekä Pariisin. Lisäksi sielä oli tietenkin useampi näyttely, talo itsessään oli arkkitehtuurisesti mielenkiintoinen ja talon katolla oli suhteellisen hyvä ravintola.Viimeisenä päivänä puutarhuri halusi tietenkin löytää Pariisista 
 jotain puutarhaan liittyvää. Koska oli helmikuu ja ilma oli hiukan viileähkö, niin Pariisin puutarhat eivät ihan olleet vielä suuressa loistossaan. Ennen matkaa olin kuitenkin onnistunut löytämään Riinan ihanan blogin, Olipa Kerran Pariisi ja sieltä kivan vinkin  Île de la Citén kukka- ja lintutorista. Kukkatori oli ollut samalla paikalla vuodesta 1808 asti. Tori oli Pariisilaiseen tapaan viehättävä, tunnelmallinen sekä pieni. 
Riinan ihanassa blogissa oli myös lukuisia muita loistavia vinkkejä Pariisiin matkustavalle. Vinkkejä kahviloista, ravintoloista ja ajankohtaisista taidenäyttelyistä, alueista, puistoista - eli ihan kaikesta mahdollisesta siis. 

Toki Pariisissa oli lukuisia muita ihania asioita, mutta minun Pariisi -bloggaus päättyy tähän.

Viimeisenä vinkkinä mainittakoon kuitenkin meidän hotelli Hôtel Recamier. Mielestäni tämän pienen Pariisilaisen hotellin hinta-laatusuhde sekä lokaatio olivat aivan täydellisiä meille. Pieni, tyylikäs design hotelli hyvällä alueella sekä kätevästi lähellä hauskaa ravintola-aluetta. Alueen ravintolat olivat jakautuneet lukuisille pikkukaduille ja taso oli hyvin vaihtelevaa. Joukossa helmiä, mutta myös muita joten valitse ravintolasi hyvin etukäteen. Tässä hauska video alueesta.

 

 

2 kommenttia:

Riina kirjoitti...

Kiitos linkityksestä ja kauniista sanoista! :) Tosi kiva Pariisi-postaus ja kauniita kuvia.

Anonyymi kirjoitti...

Lisää ihania tekstejä löytyi täältä. Pariisi onkin yksi minun suosikkikaupungeista, heti Barcelonan jälkeen. Tosi kivaa luettavaa.