lauantai 23. toukokuuta 2015

Siivouspäivä puutarhalla

Vietimme viime viikonloppuna (15.-17.5) siivouspäivää puutarhalla. Tosin mökkiä ei vielä ehditty siivota sisältä. Siivosimme kuitenkin varaston tai mies siivosi varaston sekä kulmiin kertyneet rikkinäiset romut. Lisäksi siirtimme hortensian etupihalta kasvatuslaatikkojen taakse suoraan riviin tuomaan vähän suojaa sekä vihreää taustaa puutarhan perälle. Istutin myös kasvatuslaatikkojen ja hortensioiden väliin maanpeiteruusu The Pink Fairy:n. Alla olevassa kuvassa ihana mieheni, joka hoitaa näiden vahvajuuristen kasvien kaivamisen. Ei ole ihan helppoa hommaa, joten kiitos miehelle.


Meillä tosiaan alkamassa neljäs kesä puutarhalla. Silti varastossa on vielä paljon entisten asukkaiden aarteita, jotka perimme kaupan myötä. Olemme niitä säilyttäneet ajatuksella, että jos tarvitsisi tai jos käyttäisi, ehkä uudistaisi? No neljä vuotta siellä olleet, joten rikkinäiset romut lähtivät siirtolapuutarhan yhteiselle roskalavalle ja ehjät tavarat yhteiselle kierrätyshyllylle. Kierrätyshylly toimii ajatukella, että jokainen voi ottaa sekä viedä sinne tavaraa. Kesällä sinne viedään myös paljon lehtiä sekä kirjoja.  


Touhuamisen lomassa syötiin lounas viileähkössä ulkoilmassa. Terassipöytä puutarhaan ja kukkia pöytään. Pöytäliinakin oli vielä ihan talven jälkeen viikkausrypyssä, mutta eiköhän se tuosta oikene! Ruuan jälkeen lapsi tapasi puutarhakavereita vuoden tauon jälkeen. Mielestäni siirtolapuutarhan yksi parhaista puolista on se, että lapset jaksavat puuhata ulkoilmassa koko päivän sekä saavat kaveraita muista pikkumökkiläisistä. Lapset kiipeilevät puissa, keräävät etanoita talteen, tuoksuttelevat kukkasia, maalaavat pöytää ja ovat omalla tavallaan mukanaan puutarhan askareissa. Välillä lapset ottavat luonnollisia lepohetkiä riippukeinuissa ja piirtelevät. 
Sillä aikaa itselle jää aikaa toteuttaa haaveita ja istuttaa tuoksuvia kukkia puutarhaan. Kävin hakemassa laventelin taimia puutarhalta ja ajattelin, että ne voisivat ihastuttaa kasvatuspöydällä, joka on hyvin aurinkoinen - lähes paahtava paikka. Lisäksi vesipiste ja tiskipöytä ovat siinä lähellä, joten on mukava, että vieressä tuoksuu laventeli kun tiskailee. Tuoksuva puutarha on yksi suuri haaveeni, joten laventelien lisäksi minulla on jo hyvää vauhtia tulossa vaaleanpunaisia tuoksuherneen taimia. Katsotaan vain, miten ne onnistuvat ensin. Lisäksi tuoksuva pihajasmike on hankintalistalla. Kunhan sen paikka ensin hahmottuu. 

Lähtiessämme puutarhalta sunnuntaina pois nappasin muutaman kuvan raparpereista. Ne ovat kahdessa viikossa kasvaneet aivan mielettömästi! Puutarhan kevät kirjoituksessa kuvia siitä, kun rapaperi oli vasta aluillaan. Huima ero kahdessa viikossa - eikö? Nyt raparperit ovat jo täysin syömäkelpoisia. 

1 kommentti:

SeijaAnneli kirjoitti...

Sellaista se on siirtolapuutarha elämä, tuttua tarinaa kerroit. Meillä tulee 17 vuotta täyteen tätä onnea.