maanantai 2. helmikuuta 2015

Barcelonan matkavinkit

Lähtiessämme matkalle teen paljon etukäteistyötä ja surffaan lukuisia tunteja verkossa sekä kyselen vinkkejä ystäviltäni löytääkseni juuri ne nähtävyydet ja ravintolat, joissa haluamme ehdottomasti käydä. Lisäksi lasten kanssa matkustaessa on hyvä selvittää ohjeet siitä, miten näihin paikkoihin pääsee ja koska ne ovat auki. Helpottaa kummasti!


Toki jätämme  matkallamme runsaasti aikaa eksymiseen ja uusien ihanien paikkojen löytämiseen. Lapsen kanssa on myös helpompi matkustaa kuumassa Barcelonassa, kun tietyt pysähdyspaikat on katsonut etukäteen. Viime kerralla juuri sattumalla löysimme yhden kauneimmista paikoista, joissa olen Barcelonassa käynyt (kuvat yllä). Kävellessämme Barcelonan Goottisessa kaupunginosassa halusimme hengähtää hetken ja löysimmekin viileän ja rauhaisen sisäpihan, joka osoittautui Museo Frederic Maresin viileäksi ja vihreäksi sisäpihaksi. Puutarhuri oli iloissaan!

Lisäksi sisäpihan yhteydestä löytyi mukava pieni kahvila. Pieni pysähdys venyi parin tunnin mittaiseksi tauoksi. Itse museo ehti mennä kiinni. Ensi kerralla käymme ehkä sieläkin. Lisätiedot ja Museo Frederic Mares osoite löytyy Museu Frederic Marés -verkkosivustoilta.

Matkavinkki lapsiperheille Barcelonaan: kaikki nämä kohteet olivat mielestämme sopivia kohteita mikäli matkustat n. 3 vuotiaan lapsen kanssa. Toki hyvät ja kevyet matkarattaat on suotavat.
Matkustaessani minun pitää päästä näkemään jokin upea ja erilainen puutarha. Yleensä juuri historiallinen puutarha, sillä historialliset puutarhat ovat suuri osa kaupungin historiaa, mutta jäävät nykyään massaturistikohteiden varjoon.

Tällä kertaa lapsen kanssa matkustaessa halusin välttää massaturistikohteet ja etsin jotain muuta.Löysin verkosta valloittavan kuvan puutarhasta, joka osoittautui Barcelonan vanhimmaksi puutarhaksi nimeltään: Parch del Laberint (kuva yllä).Meidän lisäksi puutarhassa oli vain kourallinen muita vierailijoita ja kuuman Barcelonan jälkeen puisto oli ihanan viilentävä.


Lisäksi tähän Barcelonan Labyrinttipuistoon oli mielestäni todella helppo löytää (kuva yllä). Otimme metrolinjan L3 ja pysähdyimme Mundet -asemalla.

Metroasemalla lähdimme kapuamaan jyrkkää rinnettä ylös ja matka kesti n. 10-15 minuuttia lasten matkarattaita työntäen. Puistossa mahdollisuudet ruokailuun eivät ole mitenkään erikoiset, joten muista pakata laukkuun oma pieni kylmälaukku eväineen.

Alueen reunalta löytyy pieni kioski, joka lähinnä myy jäätelöä ja muita makeisia, leikkipuisto ja sekä pieni wc. Suosittelen kuitenkin ehdottomasti retkeä tähän puistoon. Kunnon tamineet mukaan ja labyrinttiseikkailu voi alkaa! Barcelonan Goottisessa kaupunginosassa on valloittava kävellä ja pistäytyä sisäpihoilla, jotka avautuvat useasti yllätyksellisen vihreinä ja kauniina. Yllä oleva kuva eräästä Goottisen kaupunginosan sisäpihoista. Valitettavasti en muista nimeä. Kirjoitan vielä muutamasta ravintolasta ja hotellistamme seuraavan kerran. 


Kysy toki Barcelonan matkavinkkejä, jos olet menossa Barcelonaan!


3 kommenttia:

mummeli puuhamaasta kirjoitti...

Tuollaisessa puutarhassa kyllä saa aikansa kulumaan mukavasti. Eihän tuolta raasisi lähteä pois ennen kuin ajetaan.

Siirtolapuutarhaunelmia kirjoitti...

Kiitos Mummeli puuhamassa. Totta. Ei sieltä koskaan mielellään lähde pois, mutta onneksi jo uusi matka kiikarissa. Ja siitä bloggauskin pikapuoliin tulossa. Täytyy muuten tarkistaa nämä bloggeri asetukset, kun ei ilmoita minulle näistä kommenteista :/ Hyvää kevättä!

matkallasaksaan kirjoitti...

Hei, kiva tuo puutarha... Toi on yksi ongelma, mikä tulee mulla usein vastaan eli mitä nähtävyyksiä lähtisi kohdemaassa tai kaupungissa katsomaan ja mistä ne löytää? Juuri tällaiset vähemmän turistien täyttämät nähtävyydet kiinnostaisi paljon enemmän kuin ne nähtävyydet, joissa on turisteja vaikka kuinka. Kiva, että toit esiin erlaista puolta Barcelonasta. Itse kävin siellä pari kuukautta sitten poikaystäväni kanssa ensimmäistä kertaa, mutta kiersimme pääosin niitä tunnetuimpia nähtävyyksiä. Siitä reissusta tuli kirjoiteltuakin. :)