maanantai 27. huhtikuuta 2015

Lontoon matkavinkit lapsiperheelle ja puutarhureille

Olimme Lontoossa talvilomalla hiukan ennen pääsiäistä. Tälläkin kertaa Lontoon matka piti suunnitella niin, että perheen 5 -vuotias lapsi jaksoi hyvin matkassa ilman matkarattaita. Alla kuvat ja lyhyt tarinamme matkalta. Annan myös mielelläni lisää matkavinkkejä Facebook -sivullani tai alla. Katso myös lopusta linkki niihin Lontoon puutarhoihin, joissa halusin käydä. 

Yllä olevat kuvat on ensimmäiseltä päivältä. Hotellimme sijaitsi South kensington aseman vieressä. Hotellistamme oli lyhyt matka Hyde Parkkiin , johon lähdimmekin kävelemään heti vaatteet vaihdettuamme sekä nauttimaan vähän keväisemmistä maisemista. Juuri edellisenä iltana ennen lähtöä Helsingissä oli satanut vielä räntää...Kevät oli Lontoossakin tosin hiukan myöhässä. Aurinko paistoi lämpimästi, mutta tuuli oli todela kylmä ja napakka. Onneksi ehdin nähdä jonkin verran kevään kukkivia puita. Pitää kyllä palata Lontoon Hyde Parkkiin kun sää on parempi.

Lapsikin nautti Hyde Parkista suunnattomasti. Hän sai paikallisilta leipää sekä pääsi heidän kanssaan syöttämään lintuja. Oravat tulivat lähelle, Dianan muistopuisto oli erittäin kaunis ja lapset rakastivat sen vesielementin ympärillä juoksemista. Hyde Parkin joutsenet tekivät myös lapseemme vaikutuksen. Lounas nautittiin Lido kahvilassa Hyde Parkissa ja se oli ihan hyvä, mutta ei erikoinen paikka.


Illalla nautimme hotellin vieressä sijaitsevassa Dim Sum -ravintolassa erittäin maittavan aterian. Lapsikin tykkäsi ravintolan nuudeleista. 

En jaksanut ottaa isompaa kameraa matkalle mukaan, koska se painaa todella paljon. Joten kuten huomaat, niin matkakuvat ovat tällä kertaa sekoitus pokkarikameran ja kännykkäkameran kuvia.

Alla kuvia 2. päivän seikkailuista. Itselleni toisen päivän kohokohta oli Sky Garden -puutarha. Puutarha sijaitsee 35. kerroksen korkeudessa. Se on yleinen puutarha ja sinne pääsee kuka vain. Tosin puutarhaan mennään hissillä, joten paikka pitää varata hyvissä ajoin etukäteen. Lisäksi tilassa sijaitsee kaksi ravintolaa ja baari. Baarista saa juomia vaikka vieraileekin vain puutarhassa. Lisäksi henkilöllisyystodistus tarkistetaan aikuisilta ovelta.


Mielestäni puutarha oli ehdottomasti näkemisen arvoinen. Ei vielä uutuutensa takia mikään erikoinen puutarha, mutta ehdottomasti erikoisin puutarha, jossa olen käynyt. Lisäksi plussaa oli se, että näkymät olivat hienot ja sisäänpääsy maksuton. 


Sky Garden -rakennuksen ulkopuolella oli myös erittäin hieno viherseinä. Puutarhurin piti tietenkin ottaa tämän upean viherseinän edessä kuva itsestään.

Taas oli päivä kierrelty ympäri Lontoota, joten oli ruokailun aika. Matkustamista lapsen kanssa helpottaa yleensä se, että katson nähtävyyksien läheltä kivan ravintolan etukäteen, jotta tiedämme mihin nälkäisenä sekä väsyneenä suuntaamme. Yllätys yllätys tällä kertaa ravintolan teema oli tietenkin puutarhahenkinen! Ravintolan nimi oli The Folly Restaurant.
Kolmantena päivänä suuntasimme Notting Hill alueelle kävelemään. Matkalta löytyi myös sattumalta Jamie Oliverin Recipease shop sekä kahvila. Ehdottomasti nähtävän arvoinen paikka, jos alueella liikkuu. Alla kuva herkullisesta myymälästä.

Matka jatkui kohti Notting Hillin kävelykatua, joka on elokuvistakin tuttu. Ja kaunistahan sielä oli. Toki sää olisi saanut olla himppusen verran parempi, mutta toisaalta muut turistit olivat vähissä. En voisi kuvitella tätä suosittua kävelykatua kesän turistiruuhkassa. Kuten alla olevista kuvista näkyy, niin Nothing Hillissä on erittäin kauniita taloja. Lisäksi kaikki se pieni tila talojen edessä on hyödynnetty ja useimmat tilat täynnä mitä kauniimpia istutuksia.
Viimeisen päivän aamuna kävimme vielä Victoria ja Albert Museossa, josta kuvat yllä. Museo sijaitsi ihan lähellä hotelliamme, joten ehdimme loistavasti käydä sielä huoneiden luovutuksen jälkeen ja ennen kentälle lähtöä. Toki museossa olisi ollut paljon nähtävää, mutta meille pari tuntia sekä kahvit päälle riitti vallan mainiosti. Kesällä tämän museon sisäpiha on myös erinomainen paikka levähtää. Museon yleisiin näyttelyihin ei peritä sisäänpääsyä, joten siinäkin mielessä kätevä museo vaikka isommallekin perheelle. Lisäksi museossa oli järjestetty lapsille erikseen ohjelmaa. Vinkkejä matkasta riittäisi, joten jos jokin paikka jäi mietityttämään, niin laita viestiä. Lisäksi moni puutarha joissa olin suunnitellut, että kävisimme jäi kuitenkin näkemättä. Näistä Lontoon puutarhoista voit lukea blogissani lisää. 

2 kommenttia:

Anne / Elämäni sanoina kirjoitti...

Pitipä tulla heti katsomaan teidänkin matkakuvat. Ollaan näköjään liikuttu Notting Hilling seuduillakin samoilla kulmilla :) Tuo Sky garden täytyy varmaan käydä ihmettelemässä seuraavalla kerralla!

Tiina kirjoitti...

Ai että kun teillä on sivistynyttä ruokakulttuuria, ihanaa :) Me pojan kanssa (16v) syödään reissuilla yleensä pääasiassa linjalla mäkki/subi/italiainen pasta tms. :D Eipä niitä sitten tulekaan muuten usein syötyä.

Ihanaa, kun kuljette lapsen kanssa reissussa, moni tuntuu jotenkin aristavan kaupunkimatkailua lapsen kanssa. Itse olin pojan kanssa ekan kerran viikon reissussa kun poika oli vuosi ja kaksi kuukautta. Ja hyvin meni. Hän oli kolmisen kuukautta osannut kävellä ja meni pitkin Budapestin katuja valjaissa juoksennellen ja välillä rattaissa torkkuen :) Siitä lähtien onkin sitten kierrelty Euroopan isoja kaupunkeja, joitakin useampaan kertaan, kuten Lontoo, josta on tullut molempien suosikki.

Taas tekisi mieli takaisin. Musikaaleja katsomaan. Olemaan. Ihmettelemään.

Kiitos kivasta Lontoon kierroksestasi!