sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Lontoon puutarhat - puutarhoja katolla ja raunioissa

Tämän kevään puutarhamatkani kohde on Lontoo ja Lontoon puutarhat. Matka on vasta edessä, mutta tässä muutama puutarha, joissa olen ajatellut vierailla Lontoossa. Eri asia on sitten mihin ehdin. 

Yllä olevan kuvan on ottanut Peter Trimming. Kuva on Saint Dunstan East Church Garden -puutarhasta. Kauniin kirkon raunion ympärille on kasvanut tai maisemoitu taidokkaasti upea puutarha. Keidas kaupungissa. 


Lähellä Saint Dunstan East Church Gardenia on Lontoon uusin ja ehkä pramein puutarha: Sky Garden. Puutarha sijaitsee pilvenpiirtäjän viimeisissä kerroksissa ja tilassa toimii myös kaksi eri ravintolaa sekä yksi baari, josta saa naposteltavaa. Yllä olevan huikaisesvan kuvan on ottanut Charos Pix. Sky Garden sijaitsee 35 kerroksessa ja koska sinne mennään hissillä tulee sinne varata käynti verkkosivuston kautta etukäteen. Käynti on maksuton, sillä tämäkin upea puutarha on yksi Lontoon julkisista puutarhoista. 


Viimeisenä mutta ei vähäisempänä ajattelin käydä The Roof Garden & Babylon -puutarhassa. Täälläkin puutarhaan pääsy on ilmainen, mutta hyvän tavan mukaan siitä tulisi ilmoittaa varauksella etukäteen. Puutarhojen lisäksi täällä on myös ravintola, jossa voi nauttia vaikka kello kahden teen. Puutarhan ja ravintolan omistaa luonnollisesti kuka muukaan kuin Sir Richard Brandon. Yllä olevan kauniin kuvan on ottanut Rosalind Mitchell

Ei kommentteja: