sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

IDÄTTÄMINEN JA KASVATTAMINEN OSA 2/5

Tilasimme siemeniä ystäväni kanssa Korpikangas sekä Exotic Garden -verkkokaupoista. Alla olevat kuvat ovat Korpikangas -verkkokaupan sieministä idätettyjä. 

Nämä siemenet laitoin itämään 1. huhtikuuta. 

Alla oleva kuva on otettu kuusi päivää myöhemmin, 7. huhtikuuta. Ensimmäisenä kasvussa on kirinyt yksivuotiset kukkivat köynnökset. Pussissa luki - sekoitus yksivuotisia köynnöksiä. 
Alla oleva kuva on taas kolmen päivän päästä edellisestä kuvasta eli 10. huhtikuuta. Tuoksuherneet ja härkäpavut olivat kasvaneet huimasti vain kolmessa päivässä. Alla oleva kuva on taas seuraavan kolmen päivän päästä edellisestä kuvasta eli 13. huhtikuuta. Kaikki kasvit ja erityisesti kuvassa näkyvät härkäpavut ovat huiman korkeita. Kaikki ovat lähteneet kasvamaan erinomaisesti.Olen säästänyt puolet siemenistä ja osan idätän myöhemmin tai sitten kasvatan ne suoraviljelynä. Tämä riippuu kuitenkin kesästä, millaiseksi se tässä nyt muodostuu. Nyt on huhtikuun 14. ja lumet olivat tänään vielä mökillä maassa ja polut olivat upottavaa lunta. Ei sinne vielä moneen viikkoon mitään laiteta maahan. Joten jos nämä kasvit parissa viikossa itää näin suuriksi, niin mikään kiire tässä ei vielä ole. 

Parvekkeellakin on pilvisenä päivänä vain noin 8 lämpöastetta ja se ei ole vielä tarpeeksi näille pikkuisille. 

Ei kommentteja: