lauantai 16. toukokuuta 2015

Siirtolapuutarhaelämää: neljäs kausi siirtolapuutarhalla & synttärikilpailu!

Meillä on nyt takana kolme kokonaista kautta siirtolapuutarhamökillämme. Neljäs kausi on hyvässä vauhdissa joten ajattelin, että tätä pitää juhlistaa! Tässä bloggauksessa kerron suurimmista muutoksista vuosien aikana mökissä sisällä sekä puutarhassa. Synttäreiden kunniaksi kirjoituksen lopussa on myös kilpailu, jossa palkinnoksi 50 euron lahjakortti taloon.com -verkkokauppaan! 

Tämä uusi mökkielämä, jota myös työmaaksi kutsutaan, alkoi kun kävimme katsomassa siirtolapuutarhamökkiä ensimmäisen kerran 24.4.2012. Alla oleva kuva näyttää, miltä mökki ja piha tuolloin näyttivät. Vuoden 2012 keväällä mökki remontoisiin ison huoneen lattiasta kattoon. Puupaneelit saivat valkoisen sävyn ja parven puulattia sekä puuportaat maalattiin valkoiseksi. Vanhoja tapetetteja revittiin pois kolme kerrosta ja laitoimme uudet tilalle. Sininen puolipaneli sai valkoisen värin. Lisäksi keittiönurkkaus siirrettiin verannalle. Vanhan keittiönurkkauksen tilalle laitettiin samaa vanhaa laminaattia sekä puolipanelia jatkettiin. Alkuperäisen kirjoituksen remontista voit lukea täältä. 
Tuolloin kuitenkin jätimme verannan pinnat remontoimatta, koska ne olivat mielestämme tarpeeksi hyvässä kunnossa tuolloin ja meiltä loppuivat voimat kesken ison tilan remontin jälkeen. Siirsimme vanhan jääkaapin ja hellan verannalle. Niiden viereen ostimme kettiön vetolaatikoston. Päätimme, että remontoimme verannan pinnat myöhemmin. Synttärikilpailu liittyy juuri tähän verannan remontointiin. Alla kuvia verannan muutoksesta. Ensimmäisenä valmis keittiö ja sen alla veranta alkuperäisessä kunnossa.Vuoden 2013 keväällä meidän piti keskittyä moneen muuhun asiaan juuri puutarhassa. Maaliskussa leikkasimme pensasaidan matalaksi ja kuljetimme oksat kottikärryllinen kerrallaan haketuspaikalla kilometrin päähän. Kun vedet avattiin vappuna, niin vesiputket sanoi poks. Ne olivat talven jäätymisen takia menneet rikki. Kevään remonttisuunnitelmat siirtyivät ulkotiskipöydän ja putkien korjauksien takia. Putkien jäätymiset ja putkirikot ovat hyvin yleistä siirtolapuutarhoissa keväällä, kun vedet avataan. Siksi vesien sulkemiseen ja avaamiseen on siirtolapuutarhoissa oma käytäntönsä. Mies ja serkkuni saivat kuitenkin parissa viikonlopussa korjattua putket kätevästi. 


Ehdimme kuitenkin rakentamaan grillipaikan viereen ruokailualueen. Se valmistui juuri juhannukseksi. Heinäkuussa uudistimme kasvimaan ja laitoimme sinne kasvatuslaatikot. 
Vuoden 2014 ahkerointi oli verannan ulkolautojen uusiminen sekä omenapuiden vesioksien leikkaaminen. Kesäloman alussa teimme viikon mittaisen ulkomaan matkan Madeiran puutarhoihin, koska mies vietti vuosia. Loppukesä 2014 vietettiinkin varjossa intiaanikesän johdosta. Varjossa oli heinäkuussa n. 30+ astetta. Muistatko? 
Tänä keväänä 2015 olemme uudistaneet jo kompostille menevän tien ja yllätyksenä myös sivuaita oli kaatumaisillaan vadelmien päälle märän talven jälkeen. Lisäksi siirsimme viime viikonloppuna 6 tunnin ajan pelkkiä hortensioita paikasta toiseen. 


Mitä sitten suunnitelmissa loppukesälle tai vuoden 2016 keväälle? Tarkoituksena on uudistaa verannan seinäpinnat. Projektina tuo ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen. Ensin pitää valita uudet tapetit. Tämän jälkeen lähteä toimintaan, johon kuuluu myös yläkaton purkaminen. Kyseessä kun on vanha talo, niin operaatio on astetta isompi purkuoperaatio. 


Kilpailu synttäreiden kunniaksi!

Lähdetään kuitenkin suunnittelmaan uutta. Siinä sinä saat olla mukana auttamassa, sillä itse en pysty ehkä valita kaikesta paljoudesta! Etsin mökin verannan pintoihin ideoita ja Taloon.com -verkkokaupasta löytyi laaja valikoima tapetteja. Ensin olin kiinnostunut lähes kaikista tapeteista, mutta päädyin kuitenkin klassikkoon. Marimekkoa sen olla pitää ja taloon.com -verkkokaupan Marimekko -tapetit ovat aivan ihania. Joten kilpailu menee seuraavasti: käy katsomassa mikä Marimekko -tapetti sopisi meidän mökin verannalle parhaiten. Pieni vinkki, Marimekko kaivo -tapetti ei välttämättä ison kuvionsa puolesta pääse oikeuksiin meidän keittiön seinässä, vaikka kaunis klassikko olisikin. Tapetti verannalla on se elementti joka luo värillään ja fiilikseellään koko keittiön ilmeen. Se on myös ensimmäinen asia, jonka mökkiin sisään tuleva henkilö näkee. Joten tämä tapetin valinta mökille on erikoisen tärkeä juttu. Kerro ehdotuksesi alla olevaan kommenttikenttään ja kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan 31.5.2015 lahjakortti taloon.com -verkkokauppaan. Toivon paljon ihania ehdotuksia!

Kutsun kilpailuun mukaan osallistumaan blogit, jotka ovat antaneet omaan mökkeilyyn erityistä inspiraatiota vuosien varrella: Oravanpesä, Villa Namu ja tietenkin Sivumaku ja hänen ihana vaimonsa Kipparin morsian - kiitos teille!

Lähetä kommentti