sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

  MÖKKI ENNEN JA
 J Ä L K E E N  R E M O N T I N

Tai pitäisikö remontin sijaan puhua uudistuksesta.
Ei me juuri mitään varsinaisesti remontoitu isolla kädellä, niinkuin
meidän puutarhassa muut siirtolapuutarhamökkiläiset ovat tehneet. 
Purkaneet koko talon ulkoseinät ja rakentaneet lähes kokonaan uudestaan.
 Ei. Ei me ihan sellaista remonttia tehty, mutta pieni muutos tai uudistus kuitenkin. Alla kuvia ja kuvauksia eri kohdista. Toki vielä listoja ja sen semmoista puuttuu, mutta jos minä odottaisin, että ne olisivat paikallaan,
niin tämän jutun kirjoitus menisi varmasti ensi kesään!


Ei sen takia, että oltaisiin laiskoja - vaan lähinnä siksi, että ulkonakin on tekemistä ennen pakkasia.  

Suurin osa näistä kohdista on remontoitu jo keväällä toukokuun aikana, mutta en ole ehtinyt ottamaan kuvia sisältä.  

Aloitetaan parvesta. 

Koko mökin katto on puupaneelia. Puun väri on ihan kaunis, mutta pieneen tilaan piti saada valoa. Lisää valoa tuo valkoinen. Joten ensi kattopanaalit oksalakalla. Sitten kolmeen kertaan
valkoisella ja puulattia valkoisella betoluxilla. 

Parvi ennen (oksalakalla jo maalattu): 


Parvi jälkeen (listat ja tuunaus puuttuu): Ja vielä verhoista oma kuva. Kangas tumma liila "sametti" Ikeasta. Nauhat omasta jämävarastosta. Äiti ompeli verhot ja minä nauhat:Toinen kohde. Mökin toinen pääty, ns. loft -pääty.
Tämä avoratkaisu ei kuulu alkuperäisten mökkien valikoimaan. Alkuperäisissä mökeissä parvi on mökin kokoinen ja parvessa pieni aukko portaita varten.  Tosin me olimme onnekkaita ja meillä parvi oli
avattu jo edellisten tai sitä edellisten asukkaiden tehdessä remonttia. Tämä parven avaaminen jakaa varmasti mökkiläisten moneen koulukuntaan, mutta meistä tämä on kiva. Tässä kuitenkin kuvat ennen ja jälkeen meidän remontin. 

Eikös jokaisella mökillä pidä hirvenpää olla?Ja sitten vessa. Vessan kanssa tehtiin ehkä eniten myös remonttia. Paljon purettiin ja paljon rakennettiin uutta.  Lisäksi vessan valinnassa sekä muuhun vessaan liittyvässä tutustuimme paljon etukäteen eri mökkivessa ratkaisuihin. Tarjontaa on paljon, mutta piti löytää meille juuri sopiva ratkaisu.
Vielä on hyllyjä ja somisteita laittamatta, mutta
talvea kai odotellessa.... Vessa rakennettiin ns. "työmaakoppi" henkiseksi. Tässä ennen ja jälkeen kuvia. 

Tässä kunnossa vessa oli kun mökki luovutettiin:
Päätimme poistaa lavuaarin sisältä vessasta, jotta saimme lisää tilaa vessaan. Lisäksi vesi oli vedetty sisälle vessaan hyvin yksinkertaisella ratkaisulla....... ja purkaessamme vessan lavuaaria huomasimme, että lavuaari olikin tiputtanut hiukan kosteutta laitoihin ja koko jutun purkaminen oli 
oikea ratkaisu.
Joten. Kaikki seinä purettiins sisältä ja rakennettiin uudelleen. Maalattiin tuntomaalilla ja tuntomaali käsiteltiin raparperin lehdillä, tuomaan "luonollista" kuviointia" meidän "betoniseinään".
Listat puuttuvat kulmista vieläkin, mutta tulevat aikanaan. Lisäksi hylly on vielä tuossa rempallaan wc-paperitelineen päällä.  Lamppu jäljittelee "työmaakopin" valoa.
Lamppu jäljittelee "työmaakopin" valoa.   Tämän piti toimia roskakorina, mutta ei sitä vessassa juuri tarvita (vessa on suhteellisen vähällä käytällä, koska alueella on normivessa), joten tästä tuli uusien vessapaperirullien säilytyspaikka: Tyyliin sopiva vessapaperiteline löytyikin sattumalta Ikeaasta muutamalla eurolla:


Lisää muutoksia voi katsoa aikaisemmista kirjoituksistani.


Nyt hyviä unia ja lisää kirjoituksia jo takataskussa, joten pysy kuulolla!

6 kommenttia:

Harmaafuksia kirjoitti...

Kaunis mökki teillä! Itse kuuluun siihen koulukuntaan joka tykkää myös tuosta avoratkaisusta, ihanan hengittävän ja tilavan tuntuinen.Veski on nyt huomattavasti kutsuvampi kuin ennen, hih.

Piparminttu-Pipsa kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Piparminttu-Pipsa kirjoitti...

Aivan ihana mökki teillä! Mummuni siirtolamökki myytiin kesän alussa. Jos olis ollut aikaa ja rahaa, olisin sen ostanut pois... Harmittaa kovasti, sinne jäi paljon ihania muistoja! <3

Satu kirjoitti...

Ihanan näköinen mökki :)

Villa Veranda kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteista. Ja tosiaan on ollut yllättävää miten paljon kaikkeen uppoaa rahaa. Mutta sitten nipistetään kaikesta muusta. Ensi vuonna ei onneksi mene remontoimiseen enää tällaista rahamäärää. Yritetään nähdä tämä kuitenkin tulevaisuuteen panostamisena :) Ihanaa syksyä!

Anonyymi kirjoitti...

Onpas teillä aivan ihana mökki. Kauniisti sisustettu ja laitettu. Aivan häikäisevän upea.