tiistai 5. toukokuuta 2015

Pihasuunnittelijan ABC & vinkit: piha on investointi

Lähes poikkeuksetta saan ystävänpäivälahjaksi, äitienpäivälahjaksi tai syntymäpäivälahjaksi jotain puutarhaan liittyvää. Viime viikolla sain lapsuuden ystävältäni lahjaksi aivan mielettömän yllätyslahjan - kirjan! Rakastamme kirjoja ja ajattelin kertoa teille tästä kirjasta, koska se toi minulle iloa. Tämä ei ollut mikä tahansa kirja, vaan Päivi Rahikkan kirjoittaman Pihasuunnittelihan ABC -kirjan (WSOY). 


Ensisilmäyksellä tämä kirja näyttää vaatimattomalta, mutta kun silmäilen ja sitten luen kirjaa, niin ymmärrän, että tämä pieni opus tarjoaa pienessä paketissa juuri suomalaisen kotipihan tai vapaa-ajan pihan, uuden tai vanhan pihan suunnitteluun lähes kaiken tarvittavan. Kirjaan on listattu lähes kaikki ne asiat, mitkä pitää ottaa huomioon kun lähtee suunnittelemaan pihaa. Kun selasin tätä kirjaa, niin toivoin, että olisinpa vain kohdannut tähän perusopukseen paljon aikaisemmin, silloin kun ostimme siirtolapuutarhamökkimme. Oma suosikkilukuni oli: valitse tyyli talon mukaan. Tuossa luvussa on selkeästi listataan ne kasvit ja kukat, joilla luovat esimerkiksi romanttisen tyylin puutarhaan, modernin tyylin puutarhaan tai luonnonomaisen tyylin puutarhaan. Lisäksi kirjassa on luvut erikseen puutarhan budjetoinnille, puutarhan neljälle eri vuoden ajalle, kasvien kasvupaikkavaatimuksille sekä monelle muulle tärkeälle asialle. Iso suositus tälle kirjalle juuri puutarhurin kirjahyllyyn, erityisesti aloittelavan puutarhurin kirjahyllyyn! 



Puutarha-aiheiset lahjat ovat kyllä parhaita lahjoja omasta mielestäni. Alla lisäksi mobiilikuva viime talvelta, kun olin syntymäpäivänäni ihan hirveässä flunssassa. Ystävät sekä työystävät lähettivät minulle kukkia ihan kotiin asti sekä mies hemmotteli kukin ja puutarhaan liittyvin lahjoin. Äitini oli lisäksi ostanut kahvakuulan, joka menee kesäksi mökille. Sielähän on hyvää aikaa kesällä jumpata! Kuvassa myös muistoksi pahasta flunssasta yskänlääkepullo. Onneksi on kevät ja puutarhan avulla pysyy terveenä! Lisäksi tuossa lahjaksi saadussa kirjassa oli monta hienoa puutarhaan liittyvää viisautta, jotka tekivät kovin onnelliseksi. Itse pidin eniten otsikosta, joka oli mielestäni jo pieni mietelmä "piha on investoiti". Niin se ainakin meidän perheelle ollut ja hyvin monella tapaa.




Ei kommentteja: